Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860
Το DNA στο πιάτο σου

Το DNA στο πιάτο σου

 • Γράφει η: Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου
 • 28 Αυγούστου 2021

Η ιδρύτρια του DNANUTRICOACH®, Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο της, με τίτλο, “Το DNA στο πιάτο σου” τον Αύγουστο του 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.

Το πρώτο ελληνικό βιβλίο για τη διατροφογενετική

 • Γιατί χρειαζόμαστε εξατομικευμένες διατροφικές συνήθειες και άσκηση;
 • Τι σημασία έχει να γνωρίζουμε τις διατροφικές μας γενετικές ευαισθησίες;
 • Ποιος είναι ο τρόπος να τα μάθουμε όλα αυτά;

Έχουμε πάνω από 30.000 γονίδια και περισσότερα από ένα εκατομμύριο πολυμορφισμούς στα γονίδια αυτά. Τι κάνουν, όμως, ποια από αυτά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γιατί;

Η διατροφογενετική είναι αυτός ο νέος επιστημονικός κλάδος της διατροφικής έρευνας που μας δίνει τις σαφείς απαντήσεις και μας μαθαίνει πώς μπορούμε να εξατομικεύσουμε πλέον τις διατροφικές μας συνήθειες. Όσο το προσδόκιμο της ζωής μας μεγαλώνει, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η πρόληψη: η καλύτερη θεραπεία.

Η γνώση του DNA

Η γνώση του DNA μας βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά και στοχευμένα, διότι μας θωρακίζει και προστατεύει όσο και όπου χρειάζεται. Όσο πιο νωρίς ξέρεις, τόσο πιο νωρίς μπορείς να δράσεις και να επιδράσεις μέσω της διατροφής και του τρόπου ζωής σε θετικές ή αρνητικές γενετικές «ευαισθησίες». Μέσω ενός μικρού δείγματος DNA που απομονώνεται από σάλιο, πλέον μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή την εξατομικευμένη, μοναδική πληροφορία η οποία όταν ερμηνευτεί και συναξιολογηθεί από τον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, ενισχύει και εξατομικεύει ακόμα περισσότερο τις όποιες προσπάθειες ευεξίας, μακροβιότητας και θωράκισης της υγείας μας.

Όταν η άσκηση και η διατροφή ξεκινήσει να εξατομικεύεται σε μοριακό επίπεδο, αποσαφηνίζοντας αυτές τις γενετικές ευαισθησίες, τότε το άτομο δύναται να «χρησιμοποιήσει» τα θετικά χαρακτηριστικά του, «αποσιωπώντας» ταυτόχρονα τα αρνητικά.

Παρουσίαση στο ΖΑΠΠΕΙΟ

Το βιβλίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση βιβλίου στο ΖΑΠΠΕΙΟ τον Σεπτέμβριο του 2021. Στις περίπου 100 σελίδες του πραγματεύεται με απλό και κατανοητό τρόπο, για όλο το κοινό, τι είναι και τι δεν είναι η διατροφογενετική, μύθους γύρω από τη διατροφή χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο καθώς και παραδείγματα από μελέτες πρωτοπόρες στον χώρο.

Στο τέλος του βιβλίου συγκεντρώνονται οι βασικότερες επιστημονικές μελέτες της διατροφογενετικής καθώς και πληθώρα υλικού που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή του βιβλίου ενώ στο παράρτημα μπορείτε να βρειτε την απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Υγείας (από το 2016) σχετικά με τα μηχανήματα ελέγχου τροφικής δυσανεξίας.

Προμηθευτείτε το Online από εδώ καθώς και από όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Δρ. Βαλεντίνη Κωσταντινίδου

Γράφει η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, RDN, MSc, PhD.

 • Λέκτορας και ερευνήτρια Διατροφογενετικής

 • Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
 • Τεχνολόγος Τροφίμων
 • Πιστοποιημένη Practitioner Coach (IAPC&M)
 • Ιδρύτρια DNANUTRICOACH®

 • Δέχεται με ραντεβού στο: 2109615860

Κλείσε ένα 30λεπτο, δωρεάν, ενημερωτικό ραντεβού
με τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου