Skip to main content
Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860
Τί θέλει να ξέρει ο επαγγελματίας υγείας για τη διατροφογενετική;

Τί θέλει να ξέρει ο επαγγελματίας υγείας για τη διατροφογενετική;

 • Γράφει η: DNANUTRICOACH
 • 26 Ιανουαρίου 2016

Οι επαγγελματίες υγείας ρωτούν.

Παρουσιάζουμε παρακάτω σύντομες απαντήσεις στις πιο κοινές ερωτήσεις που λαμβάνουμε από επαγγελματίες υγείας σχετικά με τις υπηρεσίες διατροφογενετικής και την εφαρμογή τους στην κλινική πρακτική.

1. Ποιοι επαγελματίες υγείας μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του DNANUTRICOACH® ;

Το DNANUTRICOACH® προσφέρει γνώση και υπηρεσίες εφαρμοσμένης Διατροφογενετικής, η οποία αποτελεί πολύεπιστημονικό πεδίο έρευνας ενσωματώνοντας, μεταξύ άλλων, τη βιοχημεία, τη διατροφή, τη γενετική, τη βιολογία και τη βιοπληροφορική . Οι υπηρεσίες μας επιφέρουν πρόσθετη αξία στην επαγγελματική δράση  ειδικοτήτων όπως αυτές των διατροφολόγων, διαιτολόγων, ιατρών, personal trainers, βιολόγων, ακόμη και chefs, εφόσων παρέχουν το απόλυτο εργαλείο εξατομίκευσης για το κάθε σώμα. Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας εδώ.

 2. Γιατί να ενσωματώσω διατροφογενετικές υπηρεσίες στο ιδιωτικό μου γραφείο;

Η επιστήμη της Διατροφογενετικής εξηγεί πως οι προσωπικές γενετικές διαφοροποιήσεις μας μπορούν να επηρεάσουν την ανταπόκριση μας σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών και τροφών. Με αυτόν τον τρόπο η διατροφογενετική είναι το εργαλείο που δύναται να προλάβει στοχευμένα διατροφο-εξαρτώμενες και πολύπλοκες ασθένειες αξιοποιώντας την προσωπική μας γενετική προδιάθεση. Ενσωματώνοντας τις υπηρεσίες εφαρμοσμένης διατροφογενετικής DNANUTRICOACH® στο ιδιωτικό σας γραφείο, προσφέρετε το υψηλότερο επίπεδο εξατομικευμένων και στοχευμένων συμβουλών στους ασθενείς σας.

3. Γιατί να διαλέξω το DNANUTRICOACH®;

 • Διότι τo DNANUTRICOACH® ιδρύθηκε από τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου ερευνήτρια Διατροφογενετικής και Διατροφογενομικής με πολύχρονη εργαστηριακή και επαγγελματική εμπειρία σε Ισπανία και Ελλάδα.
 • Διότι το DNANUTRICOACH® επικαιροποιεί τις υπηρεσίες ανάλογα με την εκάστοτε επιστημονική γνώση προσαρμόζοντας επίσης στις ανάγκες του κάθε επαγγελματία.
 • Διότι, επιλέγοντας τις υπηρεσίες εφαρμοσμένης διατροφογενετικής του DNANUTRICOACH® επιλέγετε συνεχή υποστήριξη και επικαιροποίηση γνώσεων εξασφαλίζοντας άριστη και αδιάκοπη στήριξη για εσάς και τους ασθενείς σας.
 • Διότι η ίδια η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου στηρίζει την προώθηση και το μάρκετινγκ των υπηρεσιών διατροφογενετικής, που θα χρειαστείτε στο γραφείο σας ώστε να αποφεύγονται λάθος μηνύματα και να γίνεται πιο άρτια ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού.

4. Σε ποιες χώρες είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που DNANUTRICOACH®;

Τα κεντρικά γραφεία του DNANUTRICOACH® βρίσκονται στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Από το 2020, λειτουργεί υποκατάστημα και στην Γλυφάδα, Αττικής.  Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες σε όλη την Ευρώπη και οι αναφορές των αποτελεσμάτων μας μπορούν να δημιουργηθούν στα αγγλικά, ισπανικά και ελληνικά.

5. Ποιοι γενετικοί πολυμορφισμοί (SNP) συμπεριλαμβάνονται στη διατροφογενετική ανάλυση που προσφέρει το DNANUTRICOACH®;

Η διατροφογενετική ανάλυση του DNANUTRICOACH® περιλαμβάνει μόνο εκείνα τα SNP που έχουν επιβεβαιωθεί και υποστηρίζονται από πρότυπες, πολυπληθής επιστημονικές μελέτες. Επιλέγουμε μόνο εκείνα τα SNP που επηρεάζουν τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου του τρόπου ζωής μας, όπως η διατροφή και η σωματική δραστηριότητα, και για τα οποία μπορούμε να τροποποιήσουμε την κοινή διατροφική σύσταση.

Μέχρι τώρα, αναλύουμε 50 SNP που σχετίζονται με τις ακόλουθες 3 υποομάδες:

ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

 • δυσανεξία στη λακτόζη (π.χ. rs4988235)
 • προδιάθεση για κοιλιοκάκη (π.χ. rs2187668)
 • υδατάνθρακες και λιπίδια (π.χ. rs7903146)
 • βιταμίνη Β & D (π.χ. rs1801133)
 • αλάτι, αλκοόλ, καφεΐνη (π.χ. rs4343)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 • φάση Ι & ΙΙ αποτοξίνωσης(π.χ. rs762551)
 • αντιφλεγμονώδης ικανότητα (π.χ. rs1800629)
 • αντιοξειδωτική ικανότητα (π.χ. rs4880)

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ

 • αεροβική ικανότητα (VO2 max) (π.χ. rs1042713)
 • προπονητικό προφίλ: ποσοστιαία κατανομή αντοχής/δύναμης. (Π.χ. rs1815739)
 • ικανότητα αποκατάστασης μετά την άσκηση (π.χ. rs1205)
 • κίνδυνος τραυματισμού (π.χ. rs2228145)
 • cardiofitness (π.χ. rs699)

Τα επιλεγμένα SNP επιβεβαιώνονται και επικαιροποιούνται συνεχώς από τη Δρ.Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου με βάση τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

6. Τι σημαίνει «rs» ;

Ο αριθμός  “rs” είναι ο αριθμός αναγνώρισης που χρησιμοποιείται από την ερευνητική κοινότητα παγκοσμίως για την ονοματολογία SNP. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ορολογία διατροφογενετικής και διατροφογενομικής, εδώ.

7. Είναι οι υπηρεσίες του DNANUTRICOACH® διαθέσιμες οnline;

Βεβαίως! Στο DNANUTRICOACH®, υποστηρίζουμε τους επαγγελματίες υγείας ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση. Προσφέρουμε συνεδρίες συμβουλευτικής στα θέματα διατροφογενετικής και διατροφογενομικής σε ευέλικτα ωράρια που καλύπτουν τις επαγγελματικές σας ανάγκες. Χρησιμοποιούμε  όποια διαθέσιμη πλατφόρμα σας εξυπηρετεί ενώ υποστηρίζουμε και την αποστολή των δειγμάτων.

DNANUTRICOACH

Γράφει η η ομάδα του DNANUTRICOACH®

 • Ρώτησέ μας περισσότερα στο: 2109615860

Κλείσε ένα 30λεπτο, δωρεάν, ενημερωτικό ραντεβού
με τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου