Skip to main content
Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860
Η αγαπημένη μας #motherrunnner μιλάει για το DNA στη διατροφή της

Η αγαπημένη μας #motherrunnner μιλάει για το DNA στη διατροφή της

  • Γράφει η: DNANUTRICOACH
  • 15 Απριλίου 2019

Η Πηνελόπη Σειραγάκη είναι η αγαπημένη μας #motherrunner. Την ρωτήσαμε πώς μπήκε το DNA στη διατροφή της και τι σημαίνει αυτό πλέον για τη ζωή και την ευεξία της. Η Πηνελόπη ξεκίνησε το διατροφογενετικό της πρόγραμμα DNANUTRICOACH® τον Απρίλιο του 2017, σε ηλικία 39 ετών και σήμερα, μετά από 4 μαραθώνιους, 5 ημιμαραθώνιους και κάμποσα 5αρια και 10αρια μας περιγράφει πώς, πού και πόσο τη βοήθησε η διατροφή με βάση το DNA της.

Πηνελόπη, είσαι μητέρα 2 παιδιών, έχεις πρωινή 8ωρη εργασία, ασχολήσε επιπλέον ώς φωτογράφος και είσαι και δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων. Πώς ακριβώς τα καταφέρνεις όλα αυτά μαζί;
Απάντηση: Με πρόγραμμα, συνέπεια και αγάπη για όλα!Χρειάζεται σωστός και αποτελεσματικός προγραμματισμός, χωρίς ρίσκα και βιαστικές κινήσεις για να μπορώ να είμαι αποδοτική σε όλες μου τις υποχρεώσεις, και βέβαια υγιής και με ενέργεια. Χρειάζεται εξατομικευμένη προπόνηση, διατροφή και παρακολούθηση.

Ήσουν από τις πρώτες Ελληνίδες δρομείς που ξεκίνησαν το πρόγραμμα εφαρμοσμένης διατροφογενετικής DNANUTRICOACH®, ποιος ήταν ο λόγος, ποιο το κίνητρό σου, τι έψαχνες ακριβώς;
Απάντηση: Δεδομένου όλου αυτού του πιεστικού προγράμματός μου, τις ανάγκες της καθημερινότητάς μου και της αγάπης μου για το τρέξιμο, που δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μειώσω, έψαχνα να έχω συνεχόμενη ενέργεια και σιγουριά ότι δεν φθείρω και δεν καταπονώ το σώμα μου και ότι προστατεύω την υγεία και τον εαυτό μου. Στα 40 μου χρόνια και με 2 παιδιά δεν επιτρέπονται πειραματισμοί, και εφήμερες λύσεις. Έψαχνα επιστημονική καθοδήγηση και μια πιο προσωπική προσέγγιση για να μπορώ να συνεχίσω να τρέχω χωρίς κινδύνους. Είχα ακούσει και ακολουθήσει διάφορες “λύσεις” κατά καιρούς αλλά ένιωθα ότι τίποτα από αυτά δεν μου “πήγαινε” και δεν με κάλυπτε. Η διατροφή με βάση το DNA μου, που μου έδωσε η διατροφογενετική ανάλυση και το Food Coaching DNANUTRICOACH® μου έδωσε όμως ακριβώς αυτό. Σαφείς οδηγίες, για μένα και μόνο εμένα, σαφείς πληροφορίες αποκλειστικά για εμένα, τον τρόπο ζωής μου και τους αθλητικούς μου στόχους. Το σημαντικό ήταν επίσης οι οδηγίες αυτές με βάση το DNA μου μεταφράστηκαν σε οδηγίες απλές, κατανοητές, με βάση τα ελληνικά τρόφιμα, τα τροφιμα που εμένα μου αρέσουν και που μπορώ να αγοράσω εύκολα και οικονομικά, χωρίς να ξοδεύω μια περιουσία.

Τι διατροφικές οδηγίες ακολουθούσες πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμα εφαρμοσμένης διατροφογενετικής DNANUTRICOACH®;
Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι στην οικογένειά μου πάντα ακολουθούσαμε μια υγιεινή προσεγμένη διατροφή λόγω του διαβητικού μπαμπά μου, την οποία συνέχισα και τηρούσα και μετέπειτα στη δικό μου σπίτι, χωρίς όμως κάποια σαφή προσέγγιση. Πάντα είχα μια θέληση να χάσω βάρος, αυτό το “κόλλημα” που έχουμε όλοι οι δρομείς, αλλά χωρίς να το χρειάζομαι, οπότε, επικρατούσε πάντα μια σύγχυση στο μυαλό μου.

Τι αλλαγές βλέπεις και νιώθεις σήμερα μετά από το πρόγραμμα εφαρμοσμένης διατροφογενετικής DNANUTRICOACH®;
Απάντηση: Αρχικά, πλέον έχω σαφήνεια στο τί μου κάνει καλό και τι όχι. Έχω πλέον περισσότερη ενέργεια, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Δεν έχω πόνους ούτε τραυματισμούς. Έχω βελτιώσει τους χρόνους μου στους αγώνες, χωρίς υπερπροσπάθεια και χωρίς να αλλάξω τις προπονήσεις μου. Με την προπονήτριά μου ακολουθούμε ότι ακολουθούσαμε και παλιά. Αυτό όμως που νιώθω ότι έχει αλλάξει δραστικά είναι το πώς το σώμα μου μεταβολίζει, εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί την τροφή που του δίνω. Πλέον έμαθα να τρέφομαι, όχι απλά να τρώω και αυτό για εμένα έχει ανεκτίμητη αξία.

Τι θα πρότεινες σε άλλες εργαζόμενες μητέρες, δρομείς και μη, που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου;
Απάντηση: Θα πρότεινα να ακολουθήσουν μόνο επιστημονική προσέγγιση και μόνο εξατομικευμένες οδηγίες για ότι αφορά την υγεία και τη διατροφή τους. Είμαστε όλες μοναδικές, έχουμε απαιτητική καθημερινότητα και δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία μας. Η διατροφή μπορεί να μας προστατέψει αλλά και να μας καταστρέψει. Το Food Coaching και η διατροφογενετική του DNANUTRICOACH® δε βοήθησε μόνο εμένα, αλλά πλέον και όλη την οικογένειά μου, διότι μας άλλαξε συνήθειες και πλέον τα παιδιά μου αναπτύσσονται γνωρίζοντας τι σημαίνει υγιεινή διατροφική συμπεριφορά, μπορούν να μιμούνται τις δικές μου υγιεινές συνήθειες και να αποσαφηνίσουν μύθους και θεωρίες. Συστήνω ανεπιφύλακτα τα προγράμματα DNANUTRICOACH® ,που πλέον μπορούμε να τα βρούμε και στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ την Πηνελόπη που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της και της ευχόμαστε πολλά και καλά χιλιόμετρα και πολλούς γελαστούς τερματισμούς, όπως αυτόν του Μαραθωνίου του Αμβούργου.

DNANUTRICOACH

Γράφει η η ομάδα του DNANUTRICOACH®

  • Ρώτησέ μας περισσότερα στο: 2109615860

Κλείσε ένα 30λεπτο, δωρεάν, ενημερωτικό ραντεβού
με τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου