Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860

Υπηρεσίες Πρεσσοθεραπείας

Ανάκαμψη & αποκατάσταση με NORMATEC

Η μέθοδος αποκατάστασης και ανάκαμψης με μπότες Pulse recovery της NormaTec, πετυχαίνει γρηγορότερη αποκατάσταση και μυϊκή ανάκαμψη.

Τα συστήματα Pulse Recovery της NormaTec, χρησιμοποιούνται ήδη από κορυφαίους αθλητές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Υπηρεσίες Πρεσσοθεραπείας

Πώς γίνεται η διαδικασία αποκατάστασης και ανάκαμψης με τις μπότες NormaTec;

Η θεραπεία εφαρμόζεται στα πόδια με την εφαρμογή των ειδικών μποτών που φθάνουν έως ψηλά στο γοφό.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά και μπορεί να επαναλαμβάνεται μετά από κάθε προπόνηση ή όσο συχνά απαιτεί το σώμα.

Οι μπότες Normatec γεμίζουν με συμπιεσμένο αέρα και ξεκινούν μάλαξη στα άκρα, από χαμηλά προς ψηλά, όπου και επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η αποκατάσταση.

Ποια είναι τα στάδια της θεραπείας;

  • Τα πρώτα λεπτά έχουμε έναν κύκλο αρχικού «φουσκώματος» της μπότας, κατά τον οποίο οι μπότες προσαρμόνται ακριβώς στο σχήμα του σώματος, σαν σε καλούπι.
  • Στη συνέχεια ξεκινά η διαβαθμισμένη πίεση και αυτή είναι η στιγμή που ξεκινά ουσιαστικά και η θεραπεία. Η ένταση της πίεσης μπορεί να διαμορφώνεται και να αυξάνεται από συνεδρία σε συνεδρία.
  • Κάθε τμήμα-ζώνη από τις μπότες πιέζει με συγκεκριμένους παλμούς και έπειτα χαλαρώνει, μία διαδικασία που πραγματοποιείται σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο για όσο διαρκεί η συνεδρία. To μοτίβο κινείται από κάτω προς τα πάνω, ζώνη προς ζώνη, κάνοντας μάλαξη στα άκρα και κινητοποιώντας την κυκλοφορία έξω από τα άκρα.

Πού οφείλεται η αποτελεσματικότητα της μεθόδου της NormaTec, στην ανάκαμψη και αποκατάσταση;

  • Η παλμική δράση της NormaTec μιμείται τις μυϊκές αντλίες των ποδιών  ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την κίνηση και αποτοξίνωση των υγρών, η οποία επιταχύνει την αποκατάσταση και την ανάκαμψη. Για αυτό και παρατηρείται και αυξημένη ούρηση μετά το τέλος των συνεδριών.
  • Αποτρέπει τη λανθασμένης κατεύθυνση ροή της κυκλοφορίας στις φλέβες και στα λεμφικά αγγεία που δημιουργεί οιδήματα και συσσωρεύσεις, διορθώνοντας πρηξίματα και επιταχύνοντας και πάλι την αποκατάσταση και ανάκαμψη.
  • Αποδεσμεύει τις πιέσεις συγκράτησης στα αντίστοιχα σημεία των άκρων, όταν δεν χρειάζονται πια, για να αποφευχθεί η αντίστροφη ροή.
Δρ. Βαλεντίνη Κωσταντινίδου

Κλείσε σήμερα ραντεβού για να γνωρίσεις τη διαδικασία αποκατάστασης Normatec στο Πρότυπο Κέντρο Διατροφογενετικής του DNANUTRICOACH®