Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860
ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 2ο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιατρικής του τρόπου ζωής (ELMO)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 2ο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιατρικής του τρόπου ζωής (ELMO)

  • Γράφει η: DNANUTRICOACH
  • 12 Νοεμβρίου 2019

Το 2ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιατρικής του Τρόπου Ζωής (ELMO) στη Ρώμη

Το δεύτερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιατρικής Τρόπου Ζωής (European Lifestyle Medicine Organization, ELMO) πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Νοεμβρίου 2019 στη Ρώμη της Ιταλίας. Επαγγελματίες υγείας από όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, παρακολούθησαν το διήμερο Ευρωπαϊκό συνέδριο και έλαβαν μέρος στα παράλληλα workshops.

Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου στον ELMO

Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, ιδρύτρια του DNANUTRICOACH® αποτελεί ιδρυτρικό μέλος του ELMO, κατέχει τη θέση της πρέσβειρας του ELMO στην Ισπανία ενώ συντονίζει και την εργασιακή ομάδα Διατροφής του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου συμμετείχε και στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Επιπλέον, παρουσίασε τα επιτεύγματα της Διατροφογενετικής εξηγώντας την ιστορική αναδρομή του επιστημονικού αυτού χώρου, τις κυριότερες μελέτες έως σήμερα, τους τρόπους εφαρμογής της διατροφογενετικής στην κλινική πρακτική καθώς και την κατάσταση της αγοράς παγκοσμίως στο χώρο.

Καλεσμένη των διοργανωτών για μια Keynote Lecture ήταν και η Ελληνίδα καθ. Αντωνία Τριχοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας η οποία μίλησε για το πώς το παράδειγμα της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής, ως διατροφικό μοντέλο και τρόπος ζωής, μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ιατρικής του Τρόπου Ζωής


O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ιατρικής του Τρόπου Ζωής (European Lifestyle Medicine Organization, ELMO) είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός ιατρικός οργανισμός, που προάγει την ιατρική του τρόπου ζωής (Lifestyle Medicine) για πρόληψη και θεραπεία πληθώρας ασθενειών. Οι εν λόγω ασθένειες είναι γνωστές και ως χρόνιες ασθένειες, ενώ πρόσφατα ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) τις έχει ονομάσει ως Μη-Μεταδιδόμενες ασθένειες (Non-Communicable diseases, NCDs). Σε αυτές περιλαμβάνονται ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, οι χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, καθώς και ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ψυχικών ασθενειών. Το 68% των θανάτων από τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες μπορεί να προληφθεί μέσω της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας, της διαχείρισης του άγχους σε συνδυασμό με άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ιατρική του Τρόπου Ζωής στην πράξη


Η μέθοδος 3-σε-1 DNANUTRICOACH®, που εφαρμόζεται από τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, συμμορφώνεται πλήρως με τα παραπάνω επιτυγχάνοντας εξατομικευμένη διατροφική ενδυνάμωση μέσω της εφαρμοσμένης διατροφογενετικής και του Food Coaching.

DNANUTRICOACH

Γράφει η η ομάδα του DNANUTRICOACH®

  • Ρώτησέ μας περισσότερα στο: 2109615860

Κλείσε ένα 30λεπτο, δωρεάν, ενημερωτικό ραντεβού
με τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου