Skip to main content
Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860
Αγώνες τριάθλου φτιαγμένοι από το DNA σου.

Αγώνες τριάθλου φτιαγμένοι από το DNA σου.

  • Γράφει η: Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου
  • 15 Οκτωβρίου 2018

Οι αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα.
Οι αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, αποτελούν αυξανόμενα δημοφιλείς αγώνες, ιδαίτερα στην ηλικιακή ομάδα των 35-45 ετών. Πρόκειται για αγώνες στους οποίους αγωνίζονται συμμέτεχοντες με σαφή διαφοροποίηση στο αθλητικό τους υπόβαθρο, εφόσον το τρίαθλο συνδυάζει τρέξιμο, κολύμβηση και ποδηλασία με ποικιλία αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας.

Πώς καθορίζονται οι βέλτιστες επιδόσεις;
Οι βέλτιστες επιδόσεις στους απαιτητικούς αυτούς αγώνες, εκτός από συνεπή και εξατομικευμένη προπόνηση απαιτούν και εξατομικευμένη διατροφή. Οι βέλτιστες επιδόσεις στα εκάστοτε αθλήματα, που θα εξασφαλίσουν και τα βέλτιστα για την υγεία μακροπρόθεσμα αποτελέσματα ορίζονται και καθορίζονται από το DNA μας. Είτε ψάχνεις μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη απόδοση, είτε έχεις κουραστεί από τους συνεχείς τραυματισμούς, είτε επιθυμείς γρηγορότερη ανάκαμψη από αυτούς, το μόριο του DNA, που φυλάς σε κάθε σου κύτταρο μπορεί πλέον να σε βοηθήσει.

Ο τριαθλητής Θάνος Δημάκης.

Ο Θάνος Δημάκης είναι ένα από τα ζωντανά παραδείγματα αυτού του μοναδικού συνδυασμού. Ασχολείται από το 2014 με συστηματικές προπονήσεις και συμμετοχές σε απαιτητικούς αγώνες όπως είναι το IRONMAN και οι μαραθώνιοι. Ερχόμενος από τον τελικό του Ironman 70.3 που φέτος έγινε στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, κέρδισε πρόσφατα ξανά την πρώτη θέση (η πρώτη φορά ήταν το 2017) στην κατηγορία Ultra SMM του Ελληνικού Spetses mini marathon, που περιλάμβανε αθροιστικά 10 και 25 χιλιόμετρα τρέξιμο σε 2 διαφορετικές ημέρες και 5 χιλιόμετρα κολύμπι.

Πώς το DNA καθορίζει το αποτέλεσμα της προπόνησης;
Ο Θάνος Δημάκης πιστεύει ακράδαντα πως «η διατροφή είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα της προπόνησης. Πολύ περισσότερο όταν η διατροφή είναι «κομμένη και ραμμένη» με βάση το DNA του κάθε σώματος!».

Η ποιότητα και η ποσότητα της διατροφής σου καθώς και των θρεπτικών ομάδων που επιλέγεις για να συνοδέψεις τις προπονήσεις σου είναι μια εντελώς 100% εξατομικευμένη υπόθεση την οποία η επιστήμη πλέον αναλύει ξεκινώντας από το DNA. Η διατροφή λειτουργεί για το σώμα μας όπως το σωστό καύσιμο για το αυτοκίνητό μας. Όσο νωρίτερα γνωρίζουμε τις μοναδικές μας μοριακές ανάγκες τόσο καλύτερη εξοικονόμηση κόπου, χρόνου και χρήματος πετυχαίνουμε κατά την πορεία επίτευξης του βέλτιστου αποτελέσματος.

Η γνώση του οργανισμού σε επίπεδο DNA.
Είτε πρόκειται για αθλητές, είτε για αθλούμενους, είτε και για όσους σκέφτονται να προσθέσουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους και να ξεκινήσουν από το μηδέν τα πρώτα τους βήματα, η γνώση του οργανισμού σε επίπεδο DNA είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της ευεξίας χωρίς κινδύνους, πειραματισμούς και απογοητεύσεις. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τη γενετική μας προδιάθεση, ευαισθησία και ιδιαιτερότητα πριν αποφασίσουμε να αποκόψουμε θερμίδες, ομάδες τροφίμων ή να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε εκάστοτε διατροφική «τάση». Πολύ περισσότερο όταν η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει απαιτητικές προπονήσεις.

Η γενετική συμβουλευτική που παρέχεται στα προγράμματα της μεθόδου DNANUTRICOACH® , KNOW-UNDERSTAND-CONTROL είναι μια προσέγγιση, η οποία πέρα από την παροχή της γενετικής γνώσης, βοηθάει επιπλέον το άτομο να αφουγκραστεί και να μάθει να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες του οργανισμού του.

Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Θάνου; «Μα φυσικά ο κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας στις 11/11/2018».

Σου ευχόμαστε καλά και δυνατά χιλιόμετρα Θάνο!

Δρ. Βαλεντίνη Κωσταντινίδου

Γράφει η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, RDN, MSc, PhD.

  • Λέκτορας και ερευνήτρια Διατροφογενετικής

  • Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
  • Τεχνολόγος Τροφίμων
  • Πιστοποιημένη Practitioner Coach (IAPC&M)
  • Ιδρύτρια DNANUTRICOACH®

  • Δέχεται με ραντεβού στο: 2109615860

Κλείσε ένα 30λεπτο, δωρεάν, ενημερωτικό ραντεβού
με τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου